Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Λογιστής-φοροτεχνικός συνελήφθη για φοροδιαφυγή που αγγίζει τα 3.000.000 ευρώ

Απόκρυψη εισοδημάτων, μη απόδοση φόρου εισοδήματος και μη απόδοση ΦΠΑ, συνθέτουν το σύνολο της φοροδιαφυγής σε βαθμό κακουργήματος που έκανε ο φοροτεχνικός από το Άργος
Στις «δαγκάνες» του ελέγχου της Οικονομικής Αστυνομίας έπεσε ένας 57χρονος λογιστής στο Άργος για φοροδιαφυγή σε βαθμό κακουργήματος με το ύψος των αποκρυφθέντων εσόδων και τους αναλογούντες φόρους να αγγίζουν τα 3.000.000. ευρώ.
Ειδικότερα, από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος σε ατομική επιχείρηση του 57χρονου και σε συναφή εταιρεία, στην οποία συμμετείχε. Κύριο αντικείμενο των παραπάνω επιχειρήσεων είναι οι δραστηριότητες λογιστικής, τήρησης βιβλίων και λογιστικού ελέγχου και η παροχή φορολογικών συμβουλών.
Από την Οικονομική Αστυνομία προχώρησαν στον έλεγχο του φοροτεχνικού γραφείου του 57χρονου στο Άργος, τον οποίο μάλιστα είχαν βάλει στο «στόχαστρό» τους οι άντρες της Οικονομικής Αστυνομίας, τουλάχιστον το τελευταίο 8μηνο για τις ύποπτες δραστηριότητές του, μετά και από καταγγελίες για μη απόδοση ΦΠΑ, που προέκυψαν σε βάρος του.
Από την επεξεργασία και διασταύρωση των δεδομένων που συλλέχθηκαν, διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή σε βαθμό κακουργήματος,  καθώς και πλήθος ποινικών και διοικητικών παραβάσεων. Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών, το ύψος των αποκρυφθέντων εσόδων και οι αναλογούντες φόροι ξεπερνούν τα 2.900.000. ευρώ.
Αναλυτικά, διαπιστώθηκε απόκρυψη εισοδημάτων 2.061.235 ευρώ, μη απόδοση Φ.Π.Α. 390.652 ευρώ και μη απόδοση φόρου εισοδήματος 526.221,36 ευρώ. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου.  

πηγή: www.news247.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου