Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Γιατί είναι πρόσωπο – κλειδί ο κ. Νικολούδης

Ο αναβαθμισμένος ρόλος του υπουργού Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς που θα αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό
Μπορεί ο κ. Αλέξης Τσίπρας να δημιούργησε ξεχωριστό υπουργικό θώκο για την καταπολέμηση της διαφθοράς και δη της διαφθοράς στο δημόσιο και τις συμβάσεις που συνάπτει, ωστόσο το τελευταίο διάστημα, ενόψει αυτών των αλλαγών, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η Voria.gr, είχαν παγώσει όλοι οι υπό εξέταση φάκελοι.
Κι αυτό γιατί η μετακίνηση του αντιεισαγγελέα κ. Νικολούδη στη νέα αυτή θέση του υπουργού Επικρατείας και οι αλλαγές που σηματοδότησε αυτή η κίνηση προκάλεσαν κάποιας μορφής αναστολή εργασιών στην αρμόδια Αρχή. Ωστόσο, αυτή η περίοδος φαίνεται ότι έκλεισε οριστικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Νικολούδης παίρνει μαζί του το σύνολο των στελεχών που αποτελούσαν μέχρι πρόσφατα το επιτελείο του, ενώ προτίθεται να το εμπλουτίσει και με στελέχη του ΣΔΟΕ και της Οικονομικής Αστυνομίας, που εντάσσονται οριστικά υπό την εποπτεία του.
Ο κ. Νικολούδης, όπως ξεκαθαρίστηκε, θα απευθύνεται αποκλειστικά στον πρωθυπουργό και στο γραφείο του (Μέγαρο Μαξίμου), χωρίς την παρεμβολή κανενός τρίτου, υπουργού ή άλλου ανώτερου κυβερνητικού αξιωματούχου.
Βεβαίως, το ζητούμενο σε αυτή τη σχέση είναι να έχει διάρκεια. Γιατί και στο παρελθόν είχαν γίνει ανάλογες φιλόδοξες κινήσεις (με χαρακτηριστικότερη όλων εκείνη με τον εισαγγελέα κ. Ζορμπά, επί κυβέρνησης Καραμανλή).
Οι ίδιες πληροφορίες, τέλος, θέλουν στην πράξη κι ανεξαρτήτως του τι ανακοινώθηκε, o κ. Νικολούδης να λειτουργεί από κάποια στιγμή και μετά ως ο γενικός προϊστάμενος όλων των ελεγκτικών αρχών.
Όπερ σημαίνει ότι κατ' αυτόν τον τρόπο εμπλέκεται ενεργά και στο οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης, κατά κάποιο τρόπο, αφού θα έχει αποφασιστικό λόγο στα έσοδα.


Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου