Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Αποστόλου: Θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ στα χωράφια

Ο κ. Αποστόλου αναφέρθηκε στη Βουλή, στο νοικοκύρεμα των οικονομικών του υπουργείου του με σωστή διαχείριση των πόρων του, και διαβεβαίωσε για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια και τις αποθήκες, όπως επίσης και της κατάργησης της φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος από το πρώτο ευρώ.
Επίσης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην ομιλία του στη Βουλή έδωσε διαβεβαιώσεις για την άμεση αποζημίωση του ζωικού κεφαλαίου και της φυτικής παραγωγής που καταστρέφεται αυτή τη στιγμή σ’ όλη τη χώρα από τις πλημμύρες, καθώς και για έκτακτη ενίσχυση για τις ζωοτροφές «όπου υπάρχει ανάγκη».
Στα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τόνισε, περιλαμβάνεται το μειωμένο τιμολόγιο του ηλεκτρικού ρεύματος και η σταδιακή κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, ώστε αυτός να φτάσει στον μέσο όρο της Ε.Ε., μέχρι την καθιέρωση του αγροτικού πετρελαίου «που είναι και το κύριο ζητούμενο»
Ο υπουργός επαναδιαβεβαίωσε για τη χορήγηση 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους «που είναι το σύνολο των αγροτών», καθώς και για ρύθμιση των αγροτικών χρεών στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής της κυβέρνησης για τα «κόκκινα» δάνεια με αναστολή των πλειστηριασμών των στοιχείων αγροτών.
«Γη, μηχανήματα, αποθήκες, δεν θ' αφήσουμε να φύγουν από τον αγροτικό χώρο», διαβεβαίωσε χαρακτηριστικά. «Στο κυβερνητικό πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η ίδρυση τράπεζας αγροτικού σκοπού, η ίδρυση τράπεζας γενετικού υλικού με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η ορθή αποτύπωση των βοσκήσιμων γαιών για την ορθή και απρόσκοπτη ροή των κοινοτικών πόρων. Ειδικά για την κτηνοτροφία, θα υπάρξει υλοποίηση επιχειρησιακού προγράμματος με στόχο την ανανέωση του ζωικού κεφαλαίου» σημείωσε.
Τέλος, για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, ο Βαγγέλης Αποστόλου διαπίστωσε πως μέχρι σήμερα δεν υπήρξε οργανωμένη εξαγωγική πολιτική, «είδατε τι πάθαμε με τη φέτα» ανέφερε, και δεσμεύθηκε να υπάρξει προβολή των αγροτοδιατροφικών πλεονεκτημάτων της χώρας.

πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου