Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Την φορολογική δήλωση Ε1 θα ζητούν οι τράπεζες


Την υποχρέωση των φορολογούμενων να προσκομίζουν στην τράπεζα με την οποία συναλλάσσονται την δήλωση φορολογίας εισοδήματος, στις περιπτώσεις που πραγματοποιούν συναλλαγές ύποπτες για φοροδιαφυγή θεσπίζει η Τράπεζα της Ελλάδος.



Με πράξη του διοικητή κ. Γ. Προβόπουλου, την οποία φέρνει στην δημοσιότητα η Καθημερινή, ορίζονται μια σειρά από τραπεζικές συναλλαγές, οι οποίες θα χτυπούν «καμπανάκι» στην τράπεζα, με αποτέλεσμα η τελευταία να ζητά το Ε1, για να πληροφορηθεί τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογούμενου.

Αυτού του είδους οι συναλλαγές είναι μεταξύ άλλων, η αύξηση των καταθέσεων μέσα σε ένα έτος άνω των 200.000 ευρώ, η εξαγωγή κεφαλαίων στο εξωτερικό προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως εγγύηση για την λήψη δανείου από ξένη τράπεζα. οι αναλήψεις ή καταθέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς επιχειρήσεων μετρητών άνω των 300.000 ευρώ μέσα σε ένα έτος.

Το τραπεζικό ίδρυμα, οφείλει όταν εντοπίσει συναλλαγές τέτοιου είδους να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές, ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες έρευνες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου