Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Νέος φόρος για εκτός σχεδίου οικόπεδα που "βλέπουν" σε πάρκο


Φόρο που θα βαρύνει όσα εκτός σχεδίου οικόπεδα που μετά την ένταξη στο σχέδιο πόλης θα βλέπουν σε πάρκα και άλλους κοινόχρηστους χώρους δρομολογεί το υπουργείο Περιβάλλοντος. Αυτό προβλέπει, ο νέος οικοδομικός κανονισμός που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή από το υπουργείο Περιβάλλοντος.



Ειδικότερα, από τον κανονισμό προκύπτει ότι η χρηματοδότηση των απαλλοτριώσεων οικοπέδων για τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων σε περιοχές που εντάσσονται στο σχέδιο πόλης θα γίνεται κατά 70% από το νέο δημοτικό φόρο και θα επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των οικοπέδων που "βλέπουν" στους νέους κοινόχρηστους χώρους. Το υπόλοιπο 30% θα καλύπτεται με πόρους του δήμου.

Ο νέος φόρος θα υπολογίζεται με βάση το εμβαδόν του οικοπέδου και το μήκος της πλευράς του οικοπέδου που "βλέπει" προς τον κοινόχρηστο χώρο. Επίσης, αν στο οικόπεδο υπάρχει κτίσμα ο φόρος θα αυξάνεται. Για τον τελικό υπολογισμό της εισφοράς θα λαμβάνονται υπ΄ όψιν οι αντικειμενικές αξίες κάθε περιοχής.  Ο νέος φόρος θα εισπράττεται ως δημοτικό τέλος με βάση τις επιφάνειες των ακινήτων, όπως αυτές έχουν δηλωθεί στο Ε9.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου