Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Μπλόκο σε όσους "μεταναστεύουν" σε φορολογικούς παραδείσους

Μπλόκο σε Έλληνες που επιχειρούν να μεταφέρουν την φορολογική τους έδρα σε χώρες του εξωτερικού, κυρίως offshore φορολογικούς παραδείσους, επιχειρεί να βάλει το ΥΠΟΙΚ.

Σε εγκύκλιο που εξέδωσε, η οποία υπογράφεται από τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Ζανιά και εστάλη στις εφορίες όλης της χώρας, οριζόντια οι προϋποθέσεις κατά τις οποίες μπορεί να μεταφερθεί η έδρα της φορολογικής κατοικίας του φορολογούμενου στο εξωτερικό, η οποία θα έχει σαν συνέπεια να φορολογείται εκεί ο φορολογούμενους για το σύνολο του παγκόσμιου εισοδήματος του.

Ειδικότερα, ορίζεται ότι:



- Όσοι υποβάλλουν δήλωση μεταφοράς της φορολογικής τους κατοικίας στις 47 μη συνεργάσιμες φορολογικά χώρες (π.χ. Νήσοι Κάιμαν, Γιβραλτάρ, Ουρουγουάη κλπ) παραμένουν υποχρεωτικά φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, που σημαίνει ότι θα φορολογούνται για το παγκόσμιο εισόδημά τους στην Ελλάδα.

- Όσοι υποβάλλου δήλωση μεταφοράς της φορολογικής τους κατοικίας σε χώρες όπου δεν υπάρχει φορολογία για τα εισοδήματα θα πρέπει να πληρούνται μια σειρά από προϋποθέσεις για να γίνει το αίτημα δεκτό από τις φορολογικές ελληνικές αρχές. Για παράδειγμα, θα πρέπει ο φορολογούμενος να αποκτά λιγότερο από το 30% του εισοδήματός του στην Ελλάδα, το σύνολο του εισοδήματός του στην Ελλάδα να είναι κάτω από τις 50.000 ευρώ κα.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου