Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Αλλαγές στον Κ.Φ.Α.Σ. με τροπολογία τις επόμενες ημέρες

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ΑΠΕ , της Καθημερινής της Ημερησίας καθώς και άλλων μέσων ενημέρωσης τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί  τροπολογία στην βουλή βάσει της οποίας οι επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των κατασκευών (ελαιοχρωματιστές, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κ.ά.) θα υποχρεούνται στην έκδοση αποδείξεων, ακόμη και αν τα ακαθάριστα έσοδά τους είναι μικρότερα των 10.000 ευρώ.

Τα σχετικά δημοσιεύματα σχολιάζοντας την απαλλαγή ορισμένων επιτηδευματιών από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και στοιχείων και την έκδοση αποδείξεων εφόσον κατά το προηγούμενο έτος τα ακαθάριστα έσοδά τους ήταν χαμηλότερα των 10.000 ευρώ. (όπως αναφέρεται στον Κ.Φ.Α.Σ. και στην ερμηνευτική εγκύκλιο του Υπ.Οικονομικών), αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη διάταξη  ανοίγει παράθυρο για διεύρυνση της φοροδιαφυγής σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΟΙΚ.
Γι΄ αυτό και από το γραφείο του αρμόδιου υφυπουργού Γ. Μαυραγάνη σημείωναν πως άμεσα θα κατατεθεί νομοθετική διάταξη με την οποία δεν θα εξαιρούνται οι παραπάνω ομάδες επαγγελματιών από την υποχρέωση έκδοσης αποδείξεων.

πηγή: taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου