Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Βρετανός ΥΠΕΞ: Το ευρώ χτίστηκε χωρίς πύλες εξόδου


Η Ελλάδα θα έχει να αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες εάν αποφασίσει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη εκτίμησε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών William Hague σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το ευρώ χτίστηκε χωρίς πύλες εξόδου.

Αν και δεν θέλησε να κάνει εικασίες για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ο William Hague σημείωσε ότι αποτελεί μία πιθανότητα: "Μπορείς να υποστηρίξεις και τα δύο επιχειρήματα. Αν είσαι Έλληνας μπορείς να πεις ΄ας πάρουμε τον έλεγχο της μοίρας μας΄. Από την άλλη μεριά, δεν είναι τόσο απλό να εγκαταλείψεις το ευρώ" δήλωσε μιλώντας στο BBC.

"Δεν υπάρχει νομική πρόβλεψη για την έξοδο μιας χώρας από το ευρώ και την παραμονή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση προς το παρόν", πρόσθεσε.

Σημείωσε εξάλλου ότι οι Έλληνες "δεν έχουν το παλαιό νόμισμα στα θησαυροφυλάκια  έτοιμο για να γίνει η διανομή. Θα πρέπει επίσης να είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση για να σταματήσουν την έξοδο των ευρώ από τη χώρα, ενδεχομένως με ελέγχους στα σύνορα".

Το ευρώ "χτίστηκε χωρίς εξόδους… άρα δεν είναι εύκολος κανένας από τους δύο τρόπους".

Ο Hague επανέλαβε εξάλλου ότι η Βρετανία είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα.

"Έχουμε έτοιμα σχέδια έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να βοηθήσουμε Βρετανούς που βρίσκονται εκεί – και τα αναθεωρούμε σε καθημερινή βάση", δήλωσε.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου