Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Αριθμός συμβολαίου και όνομα συμβολαιογράφου στο Ε9


Περισσότερα στοιχεία θα πρέπει να αναγράψουν οι φορολογούμενοι στο έντυπο Ε9 εφόσον είχαν κατά τη διάρκεια του 2011 μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους.
Σε απόφαση του υπουργείου Οικονομικών ορίζεται ότι στην πρώτη σελίδα του εντύπου και συγκεκριμένα στο χώρο των παρατηρήσεων οι φορολογούμενοι θα πρέπει να αναγράψουν, μεταξύ άλλων, στοιχεία των τίτλων απόκτησης ακινήτων καθώς και στοιχεία των συμβολαιογράφων που έχουν συντάξει τους σχετικούς τίτλους.
Παράλληλα, δίνεται η δικαιοδοσία στους προϊστάμενους των εφοριών να ζητήσουν από τους φορολογούμενους την προσκόμιση δικαιολογητικών για μεταβολές της ακίνητης περιουσίας τους που έχουν δηλώσει. Ειδικότερα η απόφαση ορίζει στις παρατηρήσεις της δήλωσης στοιχείων ακινήτων αναγράφεται υποχρεωτικά:
1. Σε περίπτωση προσθήκης νέου ακινήτου ή διαγραφής ακινήτου που έχει δηλωθεί σε προηγούμενες
δηλώσεις στοιχείων ακινήτων του φορολογούμενου, ο αριθμός και η ημερομηνία του συμβολαίου αγοράς ή πώλησης καθώς και το ονοματεπώνυμο του συμβολαιογράφου.

2. Σε περίπτωση εισαγωγής ακινήτων που κληρονόμησε ο φορολογούμενος αναγράφεται ο Α.Φ.Μ. ή η ταυτότητα και το ονοματεπώνυμο του αποβιώσαντος καθώς και η ημερομηνία θανάτου αυτού.

3. Σε περίπτωση μεταβολής που επήλθε σε ακίνητο εντός του έτους 2011, αναγράφονται η ημερομηνία και ο οικείος αριθμός του παραστατικού (συμβόλαιο, άδεια οικοδομής κ.λπ.) που αποδεικνύει τη μεταβολή.

4. Ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. μπορεί να ζητήσει την προσκόμιση οποιουδήποτε αποδεικτικού στοιχείου κατά τον έλεγχο της δήλωσης, όταν το κρίνει απαραίτητο.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου