Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Πώς ασφαλίζονται οι καθηγητές ξένων γλωσσών στα φροντιστήρια


1) Στους καθηγητές φροντιστηρίων ξένων γλωσσών που απασχολούνται ή είναι στη διάθεση του εργοδότη όλες τις εργάσιμες μέρες της εβδομάδας και αμείβονται με μηνιαίο μισθό, η αναγνώριση των ημερών ασφάλισης στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, γίνεται ως ακολούθως:

-άν απασχολούνται τουλάχιστον 18 ώρες την εβδομάδα, όσες δηλαδή προβλέπει η συλλογική σύμβαση των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, τους αναγνωρίζονται 25 μέρες ασφάλισης τον μήνα.

-άν απασχολούνται λιγότερες από 18 ώρες την εβδομάδα, τους αναγνωρίζονται από 20 έως 22 μέρες ασφάλισης τον μήνα, όσες δηλαδή είναι και οι πραγματικές εργάσιμες μέρες τον μήνα.

2) Στους καθηγητές που αμείβονται με μηνιαίο μισθό ή ημερομίσθιο και που απασχολούνται ορισμένες  μέρες της εβδομάδας τότε:


-αν απασχολούνται τουλάχιστον 4 διδαχτικές ώρες ημερησίως και πραγματοποιούν 3 ημερομίσθια την εβδομάδα, τότε τους αναγνωρίζονται 4 μέρες ασφάλισης την εβδομάδα.

-άν όμως απασχολούνται λιγότερες από 3 μέρες την εβδομάδα, τους αναγνωρίζονται τόσες μέρες ασφάλισης τον μήνα, όσες πραγματικά απασχολήθηκαν.


3) Στους καθηγητές που απασχολούνται λιγότερες από 4 διδαχτικές ώρες τη μέρα, τους αναγνωρίζονται τόσες μέρες ασφάλισης, όσες πραγματικά απασχολήθηκαν.


Υπενθυμίζεται ότι, για να ισχύσουν οι προηγούμενες περιπτώσεις, απαραίτητη προϋπόθεση είναι, το ημερομίσθιο που λαμβάνει ο καθηγητής, να είναι ίσο ή μεγαλύτερο από το εκάστοτε ισχύον Τεκμαρτό Ημεομίσθιο της 1ης Ασφαλιστικής Κλάσης (σήμερα 11,06 ευρώ / μέρα).
Διαφορετικά, αν δηλαδή το ημερομίσθιο είναι λιγότερο από 11,06 ευρώ, τότε οι μέρες ασφάλισης για κάθε μήνα προέρχονται από το πηλίκο της διαίρεσης των μηνιαίων αποδοχών, διά του Τεκμαρτού Ημερομισθίου της 1ης Ασφαλιστικής Κλάσης. Αν το πηλίκο που προκύπτει από την διαίρεση είναι δεκαδικός αριθμός, τότε προσαυξάνεται στην επόμενη ακέραιη μονάδα.

πηγή: forologikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου