Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Κατά του σχεδίου Ντράγκι τάσσεται η Bundesbank

Η Bundesbank τάσσεται ανοιχτά κατά των αγορών ομολόγων από την ΕΚΤ. Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, η Bundesbank, τάχθηκε την Πέμπτη ανοιχτά κατά του νέου προγράμματος αγοράς ομολόγων που εξήγγειλε μόλις λίγες ώρες νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

«Ο διοικητής της Bundesbank Jens Weidmann επανέλαβε στις τελευταίες συζητήσεις την επανειλημμένα εκφρασμένη αρνητική του στάση σε ό,τι αφορά τις αγορές κρατικών ομολόγων από το ευρωσύστημα», ανέφερε εκπρόσωπος της Βundesbank απαντώντας σε δημοσιογραφικό ερώτημα.

Η ΕΚΤ κινείται "υπερβολικά κοντά σε χρηματοδότηση κυβερνήσεων μέσω του νομισματικού πιεστηρίου. Η νομισματική πολιτική κινδυνεύει να γίνει εξάρτημα της δημοσιονομικής πολιτικής", συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

«Οι παρεμβάσεις της ΕΚΤ δεν πρέπει να θέσουν σε κίνδυνο την ικανότητά της να διασφαλίσει τη νομισματική σταθερότητα στην Ευρώπη», συνέχισε.

«Εάν το αποφασισθέν πρόγραμμα έχει ως αποτέλεσμα να παραπεμφθούν στις καλένδες οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, θα υπονομευτεί περαιτέρω η εμπιστοσύνη απέναντι στους πολιτικούς για να λύσουν την κρίση».

πηγή:: .e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου