Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Β.Ε.Θ.: Ωρολογιακή βόμβα για το επιχειρείν τα επικείμενα φορολογικά μέτρα


Για φορολογική στοχοποίηση, για πολλοστή φορά, του επιχειρηματικού κόσμου κάνει λόγο ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) Παναγιώτης Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στο επερχόμενο φορολογικό πακέτο που το τελευταίο διάστημα βλέπει το φως της δημοσιότητας. «Χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες θα βρεθούν αντιμέτωποι με το βαρύ λογαριασμό που θα κληθούν να πληρώσουν στην εφορία ελέω της φορολογικής μεταρρύθμισης που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Η δοσολογία του πακέτου των νέων μέτρων, είναι επώδυνη και βάζει ξανά στο μικροσκόπιο το επιχειρείν που με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται σε αφανισμό. Πρέπει πριν να είναι πολύ αργά να γίνει κατανοητό ότι η σωτηρία της ελληνικής οικονομίας δεν μπορεί να στηριχθεί αποκλειστικά στις πλάτες των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και στις θυσίες εργαζομένων και συνταξιούχων» τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.

«Η οριζόντια επιβολή φορολογικού συντελεστή, ενδεχομένως όπως συζητείται στο 30%, για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες θα οδηγήσει χιλιάδες επιχειρηματίες, που σήμερα βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας σε παύση των δραστηριοτήτων τους και άλλους, καθόλα νόμιμους μέχρι σήμερα, στην πλήρη απόγνωση καθώς, δεν αποκλείεται, να αναγκαστούν να προβούν σε στάση πληρωμών προς το δημόσιο» αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας ότι χρειάζονται ουσιαστικά μέτρα και όχι ανηλεείς φοροεπιδρομές που η πρόσφατη εμπειρία έχει αποδείξει ότι δεν αποδίδουν.  

«Είναι δεδομένο ότι αν δεν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ πολιτών και κράτους δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει καμία μεταρρύθμιση» σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, υπογραμμίζοντας ότι «βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης πρέπει να αποτελέσει η ενίσχυση των δημοσίων εσόδων μέσω της ταχύτερης εκκαθάρισης των φορολογικών υποθέσεων, της είσπραξης βεβαιωμένων προστίμων, της αποτελεσματικότερης πάταξης της φοροδιαφυγής, αλλά και της αντιμετώπισης του παραεμπορίου, που αποτελεί γάγγραινα για το στεγασμένο εμπόριο. Επιπλέον, θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, τις αποκρατικοποιήσεις, την επανεκκίνηση των μεγάλων αυτοχρηματοδοτούμενων έργων, τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων που εξήλθαν στο εξωτερικό και στερούν μέρος της ρευστότητας από την ελληνική αγορά».


Αναφερόμενος στη σημερινή πανελλαδική απεργία ο πρόεδρος του ΒΕΘ υπογράμμισε ότι καταδεικνύει το μέγεθος της απελπισίας των ελλήνων πολιτών που έρχονται αντιμέτωποι, καθημερινά, με βίαιες αλλαγές στη ζωή τους που ανατρέπουν τα μέχρι πρότινος κεκτημένα τους. «Η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα ηχηρό ‘όχι’ στα επαχθή μέτρα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Έστω και την ύστατη στιγμή θα πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και να μην οδηγηθεί η χώρα σε περεταίρω εξαθλίωση» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.

πηγή: taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου