Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Οι Γερμανοί διαχειριστές του αεροδρομίου χρωστούν 150 εκατ.ευρώ ΦΠΑ

Την αποκάλυψη έκανε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, στη Βουλή...
 Μπορεί οι Γερμανοί πολιτικοί να επικρίνουν συνεχώς τους Έλληνες για έλλειψη φορολογικής συνείδησης, αλλά στην πράξη... δεν είναι και πολύ καλύτεροι.

Απόδειξη ότι η γερμανική εταιρεία Hochtief, η οποία διαχειρίζεται τα δικαιώματα του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος έχει οφειλή ύψους 150 εκατομμύρια ευρώ από μη απόδοση ΦΠΑ.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, στη Βουλή.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη, ο κ. Μαυραγάνης επιβεβαίωσε ότι «η οφειλή από τον ΦΠΑ ανέρχεται στο ποσό των περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ» από τη δεκαετία του '90.

Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, η εταιρεία είχε παρανόμως συμψηφίσει τον ΦΠΑ με άλλες εργασίες. Ο κ. Μαυραγάνης πρόσθεσε ότι η εταιρεία έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη αμφισβητώντας την οφειλή, αλλά έχει πληρώσει το 10% που προβεβαιώθηκε.

Στην απάντησή του στη Βουλή ο κ. Μιχελάκης είχε δηλώσει ότι «για να μαζευτούν αυτά τα 150 εκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να πληρώσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι, όταν μια εταιρεία κερδοφόρα, στην οποία οι μέτοχοί της στη Γερμανία έρχονται και κουνώντας το δάχτυλο στην Ελλάδα λένε ότι δεν εφαρμόζει δημοσιονομική πειθαρχία, παρανομεί».

πηγή: epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου