Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Θα μαζεύουμε αποδείξεις και το 2013


Θα είναι απαραίτητες για να εξασφαλιστεί η έκπωση φόρου των 1.950 ευρώ


Στο... χόμπι της συλλογή αποδείξεων, τις οποίες θα πρέπει να φυλάσσουν σπίτι τους, θα επιδοθούν και το 2013 μισθωτοί και συνταξιούχοι, καθώς το οικονομικό επιτελείο διατηρεί το μέτρο. Το μέτρο δεν θα συνδέεται με το αφορολόγητο, δεδομένου ότι αυτό καταργείται.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Η Καθημερινή», το Σάββατο, οι αποδείξεις θα είναι απαραίτητες για να εξασφαλισθεί η έκπτωση των 1.950 ευρώ από τον τελικό φόρο.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα έχουν σταθερή έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ, η οποία θα βαίνει μειούμενη όσο το εισόδημα αυξάνεται.

Οι ζητούμενες αποδείξεις ανέρχονται στο 25% του εισοδήματος, όπως και το προηγούμενο έτος.

Όσοι δεν μαζέψουν τις απαιτούμενες αποδείξεις θα έχουν πέναλτι φόρου 10% επί της διαφοράς μεταξύ της αξίας των αποδείξεων που θα έχουν μαζέψει και της αξίας των αποδείξεων που θα έπρεπε να έχουν συγκεντρώσει.

Όσοι δεν δικαιούνται έκπτωση φόρου με βάση το νέο σύστημα φορολόγησης (δηλαδή όσοι έχουν εισδήματα άνω των 48.000 ευρώ) θα πληρώσουν επίσης πέναλτι 10% επί της διαφοράς, εφόσον δεν συγκεντρώσουν τις απαιτούμε

πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου