Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Γερμανία: 13.000 περιπτώσεις "μαύρου" χρήματος

Σύμφωνα με έκθεση της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας (BKA), το φαινόμενο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στη Γερμανία καθίσταται πολύ έντονο και δύσκολο να καταπολεμηθεί, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Deutche Welle .
Μόνο το 2011, αναφέρθηκαν περίπου 13.000 περιπτώσεις, οι μισές εκ των οποίων επαληθεύτηκαν από τις γερμανικές αρμόδιες αρχές.
Την τελευταία φορά που συνέβη κάτι παρόμοιο στη Γερμανία ήταν τη χρονιά 1993, σημειώνοντας ποσοστό ρεκόρ στη καταγραφή φοροδιαφυγής. Η σχετική νομοθεσία, η οποία εφαρμόσθηκε, προβλέπει τις τράπεζες να υποχρεούνται να αναφέρουν κάθε συναλλαγή υπερβαίνουσα ένα ορισμένο όριο στην αρμόδια ομοσπονδιακή οικονομική ελεγκτική αρχή (BaFin).
Τέλος, σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση, έρευνες έχουν διεξαχθεί για ένα μεγάλο αριθμό ύποπτων συναλλαγών από την Ιταλία, τη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία, ενώ παρατηρήθηκε ότι οι χρησιμοποιούμενοι τραπεζικοί λογαριασμοί για ξέπλυμα χρήματος δεν ανήκουν κατεξοχήν στην κατηγορία των κτηματομεσιτικών εταιρειών και των επιχειρήσεων διασκέδασης και εστίασης, αλλά και σε κοινά άτομα.

πηγή: emea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου