Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Αντίδραση ΒΕΘ για κατάργηση υποχρεωτικής εγγραφής στα επιμελητήρια βάσει Μνημονίου 3

Για χτύπημα κάτω από τη μέση κάνει λόγο ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) Παναγιώτης Παπαδόπουλος αναφερόμενος σε δημοσιεύματα, που επικαλούνται το προσχέδιο του Μνημονίου 3, σύμφωνα με τα οποία η τρόικα ζητά από την κυβέρνηση να ορίσει από τον Δεκέμβριο ως μη υποχρεωτική την εγγραφή των εταιρειών στα εμπορικά επιμελητήρια. Επιπλέον βάσει των δημοσιευμάτων στο προσχέδιο του νέου Μνημονίου θα πρέπει να εξαλειφθεί ο έλεγχος που διενεργείται από το One Stop Shop για εκκρεμότητες στα ασφαλιστικά ταμεία για τους ιδρυτές, τα μέλη και τους διευθυντές της νέας εταιρείας, προκειμένου να μην εμποδίζεται ο σχηματισμός της εταιρείας.

«Ο επιχειρηματικός κόσμος δίνει έναν άνισο αγώνα με την αρνητική οικονομική συγκυρία που βιώνουμε, η οποία δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στην αγορά. Υπό τη δαμόκλειο σπάθη των νέων φορολογικών βαρών αλλά και όλων όσων αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις μάχονται να επιβιώσουν» σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, υπογραμμίζοντας ότι «αντί να εφαρμόζονται γενναίες αναπτυξιακές πολιτικές, αντί να καταπολεμούνται εκατοντάδες εμπόδια για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, γίνεται μία ανηλεής επίθεση σε δομές και θεσμούς που στηρίζουν παραδοσιακά τις ελληνικές επιχειρήσεις. Η απαίτηση για κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια, καταδεικνύει ότι ο θεσμός των επιμελητηρίων βρίσκεται στο στόχαστρο εγχώριων και ξένων παραγόντων».


Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ «το κόστος εγγραφής για μία επιχείρηση είναι 50 ευρώ, την ίδια ώρα τα επιμελητήρια προσφέρουν σειρά  ανταποδοτικών υπηρεσιών στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, η πλειονότητα των οποίων δεν έχει πρόσβαση στην ενημέρωση, για θέματα όπως οι επιδοτήσεις, τα φορολογικά, τα ασφαλιστικά ζητήματα. Επιπλέον χρηματοδοτούν πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια όργανα, τη ΓΣΕΒΕΕ, την ΕΣΕΕ, το Διεθνές Επιμελητήριο και όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς, οι οποίοι εκπροσωπούν τους επιχειρηματίες. Φαίνεται ότι κάποιοι επιθυμούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τον βασικότερο πυλώνα της οικονομίας να παύσουν να έχουν φωνή και προοπτική» καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου