Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Στις 7/11 "ανοίγουν" τα τέλη κυκλοφορίας

Την ερχόμενη Τετάρτη στις 7 Νοεμβρίου η Γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σχεδιάζει να ενεργοποιήσει την ηλεκτρονική υπηρεσία, στην ιστοσελίδα www.gsis.gr, μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες των Ι.Χ θα μπορούν να εκτυπώσουν τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Τα τέλη κυκλοφορίας θα αναρτηθούν ηλεκτρονικά και οι πολίτες, είτε με τον κωδικό τους για το Taxisnet είτε με το ΑΦΜ τους, θα μπορούν να μπαίνουν στο διαδίκτυο για να βρίσκουν το ειδοποιητήριο πληρωμής.




Όπως εξηγεί στο Capital TV και τον Στέλιο Κράλογλου  ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χ. Θεοχάρης θα υπάρχει δυνατότητα και ηλεκτρονικής πληρωμής  μεσω e-banking. Όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο θα μπορούν να πηγαίνουν στην τράπεζα με την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκίνητου και τον ΑΦΜ τους για να πληρώσουν την οφειλή.

Φέτος, για πρώτη φορά, δεν θα σταλούν ειδοποιητήρια ταχυδρομικά και δεν θα δοθεί στους ιδιοκτήτες το γνωστό “αυτοκόλλητο σήμα”  που τοποθετείται στο παρμπρίζ. Σε περίπτωση ελέγχου του οχήματος από την τροχαία θα επιδεικνύεται το αποδεικτικό πληρωμής.

Οι αμελείς ιδιόκτητες Ι.Χ. θα κληθούν να  πληρώσουν διπλή την άξια των τελών (όπως προβλέπει η νομοθεσία) ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να «μπλοκάρεται» η διαδικασία υποβολής της φορολογικής δήλωσης η οποία είναι επίσης συνδεδεμένη με το taxisnet. Σε κάθε περίπτωση, η ΓΓΠΣ θα εντοπίσει με διασταυρώσεις όσους δεν καταβάλουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας και θα τους στείλει και ηλεκτρονικά το πρόστιμο μέσω του taxisnet.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου