Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Πόσο θα αυξηθούν οι τιμές στα τσιγάρα

Η Ελλάδα στο πρόθυρα να σβήσει το τσιγάρο. Διαβάστε τις εκτιμήσεις του κλάδου των καπνοπαραγωγών για τις νέες αυξήσεις στο κάθε πακέτο τσιγάρων που φέρνει το πολυνομοσχέδιο - φωτιά

Αυξήσεις 30 λεπτά στην τιμή των φθηνών τσιγάρων και πάνω από 1 ευρώ στην τιμή του καπνού, φέρνουν οι αλλαγές στη φορολογία των τσιγάρων και των καπνικών προϊόντων που περιλαμβάνονται στο κρίσιμο πολυνομοσχέδιο, το οποίο έρχεται προς ψήφιση στην Βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος την Τετάρτη.
Ήδη το πολυνομοσχέδιο έχει προκαλέσει τριγμούς στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών στην πράσινη παράταξη.
Μεταξύ άλλων, στο πολυνομοσχέδιο συμπεριλαμβάνονται ριζικές ανατροπές στα εργασιακά, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κλάδου των καπνικών προϊόντων, λόγω των νέων αλλαγών, οι φθηνές μάρκες τσιγάρων - που συνήθως είναι ελληνικής προέλευσης - θα πωλούνται στα επίπεδα των 3,20 ευρώ το πακέτο από 2,90 ευρώ σήμερα, ενώ η τιμή του καπνού θα ξεπεράσει τα 5 ευρώ από 4 ευρώ σήμερα.

πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου