Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Ποιες επιχειρηματικές μόδες δεν θα πρέπει να ακολουθήσετε

 Υπάρχουν κάποια δημοφιλή πράγματα στον τομέα τα των επιχειρήσεων που αν και είναι ευρέως χρησιμοποιούμενα δεν θα πρέπει να ξοδέψετε το χρόνο σας σε αυτά, σύμφωνα με το Inc. magazine.

Κώδικας QR
Ένα από αυτά είναι o κώδικας QR, μπορεί να το συναντάτε συχνά σε διαφημίσεις, σε πακέτα προϊόντων , ακόμα και σε πινακίδες στα καταστήματα. Ωστόσο έχει αποδειχθεί ότι μόνο το 6,2% από τους κατόχους κινητών τηλεφώνων γνωρίζει τι είναι, πώς να το χρησιμοποιήσει και τι να το κάνει. Επομένως δεν χρειάζεται να ξοδεύετε χρόνο σε αυτό.
Big data
 Μία ακόμα τάση στις επιχειρήσεις είναι η μεγάλη βάση δεδομένων, η οποία παρουσιάζεται ως αναγκαία σε πολλά τεχνολογικά και επιχειρηματικά περιοδικά. Η χρήση περίπλοκων συστημάτων για την πρόβλεψη για παράδειγμα του καιρού ή η ενημέρωση για τα  νέα του google είναι σχετικά δύσκολη υπόθεση. Ϊσως μάλιστα σας απομακρύνει περισσότερο από το στόχο σας, καθώς είναι πολύ λίγες οι επιχειρήσεις που μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά σε ειδικούς για να διαχειριστούν αποτελεσματικά αυτές τις παραμέτρους.
BYOD
Η πολιτική που επικροτείται από πολλού τελευταία για τις επιχειρήσεις και ορίζει να φέρνουν οι υπάλληλοι τα προσωπικά τους κινητά τηλέφωνα και να τα χρησιμοποιούν για να έχουν πρόσβαση σε εργασίες της επιχείρησης, όπως τα mails. Σε αντίθεση με τα λεγόμενα ότι αυτή η πολιτική μπορεί να εκτινάξει την παραγωγικότητα, μόνο η χρήση των αγαπημένων τους συσκευών δεν μπορεί να το κάνει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την πολιτική σε όσους και όπου χρειάζεται να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα της επιχείρησης ανά πάσα στιγμή και όχι σε όλους.
Gamification
Η χρήση της σκέψης και των τεχνικών παιχνιδιού σε επιχειρήσεις που δεν σχετίζονται με παιχνίδια, όπως η διαδραστικότητα μπορεί να είναι μία αποτελεσματική λύση για κάποιες εταιρείες αλλά αν δεν υπάρχουν πρακτικές, προσφορές και ότι χρειάζεται για να φέρεις τον πελάτη πιο κοντά στην επιχείρηση δεν θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Consumer Internet Companies
Η περσινή χρονιά ήταν καλή για τις εταιρείες και με αυξημένο ενδιαφέρον στον τομέα αυτό, υπάρχουν σημάδια πως πολλές έχουν πέσει σε λήθη. Επομένως αντί να μετατρέψετε την ιδέα σας σε μία ιστοσελίδα ή εφαρμογή σκεφτείτε τι μπορέιτε να κάνετε για να έχει σταθερή τιμή σε μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων.

πηγή: emea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου