Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Καμία έκπτωση δαπανών δεν θα δικαιούνται όσοι αμείβονται με μπλοκάκι και φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών

Σύμφωνα με την παράγραφο 6 του άρθρου 1 του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που κατατέθηκε στην Βουλή, προβλέπονται τα εξής:

«6. Τα πρόσωπα του προτελευταίου εδαφίου της παρ.1 του άρθρου 45 του Κ.Φ.Ε. δεν δικαιούνται την έκπτωση των δαπανών του άρθρου 31 του Κ.Φ.Ε.»

Επίσης, με την παράγραφο 2 του άρθρου 1 του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, στην παράγραφο 1 του άρθρου 45, προστέθηκε νέο προτελευταίο εδάφιο που έχει ως εξής:

«Επίσης, ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, αφαιρουμένων των ασφαλιστικών εισφορών, θεωρείται το εισόδημα από ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ή ελευθέριο επάγγελμα, εφόσον συντρέχουν σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις :
αα) Έχουν έγγραφη σύμβαση με τα φυσικά ή/και νομικά πρόσωπα τα οποία λαμβάνουν τις υπηρεσίες τους, και
ββ) Τα φυσικά ή/και νομικά πρόσωπα τα οποία λαμβάνουν τις υπηρεσίες δεν υπερβαίνουν τα τρία (3), ή εφόσον υπερβαίνουν τον αριθμό αυτό, ποσοστό εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) των ακαθαρίστων εσόδων του εισοδήματος από ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα προέρχεται από ένα (1) από τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που λαμβάνουν τις υπηρεσίες αυτές.»

Από το συνδυασμό των ανωτέρω προκύπτει ότι όσοι αμείβονται με μπλοκάκι και εμπίπτουν στις διατάξεις του προτελευταίου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 45 του ν.2238/1994, από το εισόδημά τους -εκτός από τις ασφαλιστικές εισφορές που αφαιρούνται-, δεν δύνανται να εκπέσουν καμία δαπάνη του άρθρου 31 του ν. 2238/1994. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου