Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

"Φύλλο και φτερό" οι ενδοομιλικές συναλλαγές πολυεθνικών εταιρειών

Το υπουργείο Ανάπτυξης θα αναλάβει από τις αρχές του 2013 πρόσθετες δράσεις κατά τις ακρίβειας και θα ενισχύσει την εποπτεία. Ειδικό βάρος θα πέσει στις ενδοομιλικές συναλλαγές των πολυεθνικών, προκειμένου να ελεγχθούν με ακρίβεια οι πρακτικές τιμολόγησης που αυτές ακολουθούν.

Όπως προκύπτει από τις ίδιες πηγές η Υπηρεσία Εποπτείας της Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης θα κάνει "φύλο και φτερό" μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για πιθανές παραβάσεις που αφορούν στη μη δήλωση ενδοομιλικών συναλλαγών, στη μη επαρκή τεκμηρίωση ενδοομιλικών συναλλαγών και στη μη τήρηση της αρχής των ίσων αποστάσεων.

Μάλιστα, προς το σκοπό αυτό η Υπηρεσία Εποπτείας της Αγοράς αναμένεται να λάβει στήριξη από ελεγκτικές εταιρείες οι οποίες έχουν ειδική γνώση επάνω στο αντικείμενο.

Στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης εκφράζουν την εκτίμηση ότι η αναμενόμενη υποχώρηση του πληθωρισμού μέσα στο 2013 δεν θα αφορά τη "διαρθρωτική ακρίβεια" η οποία τροφοδοτείται από τους φόρους και τις τιμές ενέργειας. Όπως αναγνωρίζουν η αύξηση του ενεργειακού κόστους και η αύξηση των φόρων για μισθωτούς και συνταξιούχους δεν θα επιτρέψουν να καταστεί εμφανές το έργο που επιτελείται ήδη για την πάταξη της ακρίβειας.

Όπως εξηγούν στο news.gr τα αρμοδία στελέχη οι επιχειρήσεις δεν μειώνουν τις τιμές των προϊόντων που πωλούν και δεν αναπροσαρμόζουν τα περιθώρια κέρδους τους καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις τους. "Σε κάθε επαφή μαζί τους μας εξηγούν ότι αν συμπιέσουν περαιτέρω το περιθώριο κέρδους δεν θα μπορούν στο τέλος να καταβάλουν τους φόρους τους", σημειώνει χαρακτηριστικά αρμόδιο στέλεχος.

Πηγή News.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου