Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ξεθάβουν φορο-υποθέσεις προς άγραν εσόδων

Τον χρηματικό συμβιβασμό των φορολογουμένων με το Δημόσιο για «παραπτώματα» του παρελθόντος επιδιώκει η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να κλείσει τις τρύπες των εσόδων και ανασύρει παλιές υποθέσεις που βρίσκονται καταχωνιασμένες στα αρχεία των εφοριών.

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη συγκροτείται στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης επταμελής επιτροπή, με αντικείμενο την εξέταση παλαιών υποθέσεων που έχουν μπει στο συρτάρι της εφορίας και με σκοπό «τον περαιτέρω έλεγχο των υποθέσεων» για να εντοπισθούν περιπτώσεις όπου το Δημόσιο μπορεί να διεκδικήσει πρόστιμα, παλιούς φόρους ή άλλες οφειλές από φορολογούμενους που νόμιζαν ότι η υπόθεση τους είναι ξεχασμένη!

Η επιτροπή θα εξετάζει σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να αποδώσει ο νέος έλεγχος του φορολογούμενου και σε ποιες περιπτώσεις ο έλεγχος θα είναι ατελέσφορος. Στη συνέχεια, θα εισηγείται τα συμπεράσματα της στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για την τελική απόφαση. Ουσιαστικά πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια εκφοβισμού των φορολογουμένων για να πάνε από μόνοι τους στα γκισέ της εφορίας και να ζητήσουν κάποιο συμβιβασμό ή ρύθμιση για τις οφειλές τους ώστε να αποφύγουν τον νέο έλεγχο, που συνήθως οδηγεί σε νέα πρόστιμα και αυστηρότερες ποινές

Το υπουργείο Οικονομικών μάλιστα φιλοδοξεί να κλείσει 200.000 ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις φορολογίας ακινήτων (κληρονομιών, δωρεών, μεταβίβασης ακινήτων, ΦΜΑΠ) με στόχο να ενισχύσει τα ταμεία του Δημοσίου.

πηγή: avgi.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου