Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Τα κίνητρα που δίνονται για τις ρυθμίσεις παλαιών χρεών | Τι αλλάζει στις 100 δόσεις

Τι δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη

Τα κίνητρα που δίνονται για τις ρυθμίσεις παλαιών χρεών | Τι αλλάζει στις 100 δόσεις

Την πρόθεσή της να φέρει το νομοσχέδιο με την ρύθμιση των 100 δόσεων ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο εξέφρασε στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη η οποία διαβεβαίωσε ότι το νομοσχέδιο δεν μπαίνει στη διαπραγμάτευση του Eurogroup τη Δευτέρα.

Σημείωσε ότι δεν πρόκειται για μονομερή ενέργεια καθώς πρόκειται για νομοσχέδιο που θα έχει δημοσιονομικό όφελος για το κράτος ενώ πρόσθεσε ότι είναι έτοιμο και απαιτούνται μόνο 1-2 νομοτεχνικές βελτιώσεις.

Δεν θα περιλαμβάνει, ωστόσο, το μέρος που προέβλεπε κούρεμα κεφαλαίου, με την κ. Βαλαβάνη να τονίζει ότι δεν πρόκειται για ήττα της αλλά για παραδοχή ότι πρέπει να εισακουστεί και η γνώμη των επιχειρησιακών παραγόντων του υπουργείου αλλά και των ειδικών που εκτιμούσαν ότι δεν ήταν σωστό μέτρο, σε αντίθεση με την ίδια αλλά και πολλούς στην κυβέρνηση.

Προανήγγειλε, επίσης, ρύθμιση βάσει της οποίας θα διαγράφεται το σύνολο των προστίμων και προσαυξήσεων παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών, σε περίπτωση που αυτές εξοφληθούν εντός του μηνός Μαρτίου 2015.

Σύμφωνα με την ίδια ρύθμιση, η οποία, όπως είπε, θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που αναμένεται να αναρτηθεί εντός του Σαββατοκύριακου στη Διαύγεια, θα υπάρχει και πρόβλεψη για τη διαγραφή προσαυξήσεων και προστίμων χαμηλοτέρου ύψους, κατ'αντιστοιχία του εξοφλούμενου ποσού. Προανήγγειλε, επίσης, ευνοϊκές ρυθμίσεις και για το καθεστώς φορολόγησης ελευθέρων εισοδηματιών που είναι ταυτόχρονα και μισθωτοί.

Για τον ΦΑΠ είπε ότι θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ μετά από αναπροσαρμογή των αντικειμενικων αξιών η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο.

Για την πάταξη της φοροδιαφυγής, έκανε λόγο για ανάγκη δημιουργίας μηχανισμού συντονισμένου και επιχειρησιακά εποπτευόμενου, εκτιμώντας όμως ότι οι δανειστές της χώρας πρέπει να της δώσουν χρόνο ώστε να παραχθούν αποτελέσματα.

Τόνισε ότι από το 2015 θα ισχύσει το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν επεξεργάζεται το υπουργείο νομοσχέδιο για την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ, αναγνωρίζοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών έχει πλήρεις αρμοδιότητες για να χειριστεί τα θέματα στο επίπεδο του Eurogroup.
 
πηγή: www.e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου