Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Ηλεκτρονικά η πιστοποίηση της ασφαλιστικής ικανότητας - Η φυσική παρουσία είναι απαιτητή ΜΟΝΟ για τους μακροχρόνια άνεργους

ΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ


ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Τμήμα Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
Αγ. Κωνσταντίνου 8, 104 31, Αθήνα,
τηλ. 210-5215109, 5215460, 5215340, 5215344, 5215345,
fax: 210-5225137, email: graftyp@ika.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πιστοποίηση του δικαιώματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (Ασφαλιστική Ικανότητα)


Για μία ακόμα φορά ενημερώνουμε τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ότι για το σύνολο των ασφαλισμένων, εκτός από τους μακροχρόνια ανέργους, η πιστοποίηση της λεγόμενης ασφαλιστικής ικανότητας η οποία τους κατοχυρώνει το δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για το 2015 έχει συντελεστεί ηλεκτρονικά μέσω του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος.

Η φυσική παρουσία στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τη πιστοποίηση της ασφαλιστικής ικανότητας, είναι απαιτητή ΜΟΝΟ για τους μακροχρόνια άνεργους.

Επίσης κάνουμε γνωστό ότι η απογραφή των έμμεσων μελών για κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μπορεί να διενεργείται μέσω διαδικτύου στη διεύθυνση www.ika.gr χωρίς να απαιτείται η επίσκεψη στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Υποβοήθηση για την πρόσβασή τους στο διαδίκτυο, μπορούν να λαμβάνουν στα ΚΕΠ.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καλεί τους ασφαλισμένους να αξιοποιούν αυτές τις εναλλακτικές δυνατότητες, προκειμένου να μην υφίστανται την ταλαιπωρία αναμονής σε πολυάνθρωπες ουρές που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες.

Παρόλα αυτά, εκφράζουμε τη λύπη μας για την αδυναμία άμεσης εξυπηρέτησης τους, μια αδυναμία όμως που οφείλεται στη δραματική μείωση του προσωπικού του Ιδρύματος τα τελευταία χρόνια.


ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου