Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Στο μικροσκόπιο της εφορίας... τα πάντα

Στο μικροσκόπιο της εφορίας... τα πάντα
Σε φακέλωμα δανείων, καταθέσεων, μετοχών, μερισμάτων και ασφαλιστήριων συμβολαίων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών εν όψει της σύνταξης του περιουσιολογίου όπου θα καταγράφεται το εισοδηματικό και περιουσιακό προφίλ καθώς και οι δαπάνες κάθε φορολογουμένου, με στόχο η Εφορία να έχει πλήρη εικόνα και να εντοπίζει περιπτώσεις απόκρυψης εισοδήματος και «μαύρου χρήματος».
Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ζητείται από τις τράπεζες, το χρηματιστήριο και τις ασφαλιστικές εταιρείες να αποστείλουν μέχρι τις 31 Μαρτίου αναλυτικά στοιχεία για καταθέσεις και πάσης φύσεως τραπεζικές συναλλαγές, για δόσεις που πληρώνουν οι φορολογούμενοι για αποπληρωμή στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, για μερίσματα και για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής, θανάτου, προσωπικών ατυχημάτων και ασθενείας. Τα στοιχεία αυτά θα αξιοποιηθούν για διασταυρώσεις που θα πραγματοποιήσει η ΓΓΔΕ και θα εμπλουτίσουν το περιουσιολόγιο.
Σύμφωνα με την απόφαση αυξάνονται τα όρια πάνω από τα οποία οι τράπεζες υποχρεούνται σε ετήσια αποστολή στοιχείων για καταθέσεις από 50.000 ευρώ σε 100.000 ευρώ και για τα χαρτοφυλάκια κινητών αξιών από 100.000 σε 200.000 ευρώ. Ειδικότερα με την απόφαση της Κ. Σαββαΐδου οι τράπεζες, τα ΕΛΤΑ, η εταιρεία Ελληνικά Χρηματιστήρια και οι εταιρείες παροχής επενδυτικών υπηρεσιών πρέπει να στείλουν έως τις 31 Μαρτίου στοιχεία για:
1 Καταθέσεις. Αποστέλλονται στοιχεία που αφορούν σε δεδομένα καταθετικών λογαριασμών ή/και λογαριασμών πληρωμών φυσικών προσώπων, οι οποίοι εμφανίζουν είτε συνολική ετήσια κίνηση χρέωσης είτε συνολική ετήσια κίνηση πίστωσης, μεγαλύτερη των εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ.
(Πατήστε επάνω στο δημοσίευμα για μεγαλύτερη ανάλυση):
Πηγή: Έθνος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου