Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Αναζητείται λύση για τις εισφορές των μηχανικών

Μέσα από την ευρύτερη αναμόρφωση του συστήματος ασφαλιστικών εισφορών αναζητείται λύση στο θέμα των μηχανικών, που προέκυψε μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που κρίνει συνταγματική την καταβολή αυξημένων εισφορών στο ΕΤΑΑ, και μάλιστα αναδρομικά, από το β΄ εξάμηνο του 2011.

Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Ρωμανιά, και συζήτησε το ενδεχόμενο προώθησης νομοσχεδίου, στο οποίο θα προβλέπεται η αναμόρφωση του συστήματος ασφαλιστικών εισφορών. Μεταξύ άλλων, εξετάζεται η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας, ενώ μελετάται το ενδεχόμενο διαφορετικών ασφαλιστικών κατηγοριών, σε νέα ορθολογική βάση. Μέχρις ότου βέβαια αποφασιστεί οτιδήποτε, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΣΜΕΔΕ αποφάσισε ότι τα ειδοποιητήρια προς τους 120.000 ασφαλισμένους για την πληρωμή εισφορών θα αναρτηθούν στις 15.5.2015 και θα είναι πληρωτέα μέχρι τις 30.6.2015, αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό ότι είναι ανάγκη να δοθεί ικανός χρόνος για την ανεύρεση λύσης στο επίμαχο ζήτημα.

Παράλληλα, αναμένεται και η αλλαγή στη διοίκηση του ΕΤΑΑ, με τους μηχανικούς να καταγγέλλουν για μια ακόμη φορά τον διοικητή Αντ. Σελλιανάκη, προσάπτοντάς του την εφαρμογή αποτυχημένων και καταδικασμένων πολιτικών εις βάρος του Ταμείου και των ασφαλισμένων του. Σύμφωνα με το ΤΕΕ, το υπουργείο Εργασίας θα αναλάβει πρωτοβουλίες σε νομοθετικό και διοικητικό επίπεδο, ώστε στην περίοδο μετάβασης στο νέο σύστημα ασφαλιστικών εισφορών και ασφαλιστικών κατηγοριών του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, να μην εφαρμοστούν και να ακυρωθούν στην πράξη τυχόν καταλογισμοί των εξωπραγματικών αναδρομικών αυξήσεων και εισφορών των προηγούμενων ετών.

πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου