Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

Νικολούδης: πάνω από 2,5 δισ. ευρώ Θα εισπράξουμε από φοροδιαφυγή

Πως θα μπουν στα ταμεία οι φόροι

Ο υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης, μιλάει στο Βήμα της Κυριακής για την φοροδιαφυγή και την μέθοδο εντοπισμού της.
 
"Θέλω να ας πω ότι το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ που ελπίζουμε να εισπράξουμε είναι η βάση μας, αφού οι έλεγχοι συνεχίζονται και φαίνεται ότι θα είναι με ανοδική πορεία" δηλώνει για τη φοροδιαφυγή ο υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης στο Βήμα της Κυριακής.
O ίδιος περιγράφει τη μέθοδο που χρησιμοποίησε για τον εντοπισμό των περιπτώσεων της φοροδιαφυγής, δηλώνοντας μάλιστα έκπληκτος «από το πόσο απλό ήταν», καθώς και το πώς σκοπεύει να κινηθεί για την είσπραξη του φόρου.

"Όταν κάποιος παραδεχθεί το χρέος του στην Εφορία, πρέπει αμέσως να κάνει συμπληρωματική δήλωση. Δεν είναι φιλοσοφία μου να οδηγούνται στην φυλακή. Πρέπει όμως όσοι δεν πληρώνουν, να γνωρίζουν τις κυρώσεις, όπως δέσμευση της περιουσίας, ή τις κακουργηματικές ποινικές διώξεις και βεβαίως τις προσαυξήσεις που θα πληρώσει ο παραβάτης έτσι ή αλλιώς" αναφέρει.

"Δεν επιθυμούμε να οδηγήσουμε ανθρώπους στη φυλακή, αλλά να εισπράξουμε όσα δικαιούται το κράτος. Αν δεν δεχθούν αυτό που τους προτείνουμε, θα υποστούν τις συνέπειες και τις κυρώσεις" δηλώνει ο κ. Νικολούδης.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου