Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΕΤΣΙ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

Σχέδιο αύξησης των εσόδων με ελέγχους σε αδήλωτα εισοδήματα και χρήματα που βγήκαν στο εξωτερικό

Δείγμα των προθέσεων της για σκληρό χτύπημα στην καρδιά της φοροδιαφυγής με μέτρα που φτάνουν ακόμα και στη δέσμευση ή και κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων που δεν θα δηλώνονται στο περιουσιολόγιο αναμένεται να εξαγγείλει η κυβέρνηση μέ στόχο την αύξηση των εσόδων του κράτους και τον περιορισμό της παραοικονομίας.
Ενα από τα σχέδια που πρόκειται να βρεθούν στο τραπέζι της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, για άμεση αύξηση των εσόδων είναι να δοθεί μια τελευταία ευκαιρία σε όσους δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις περιουσίες τους να προσέλθουν οικειοθελώς στις εφορίες να τις δηλώσουν και να πληρώσουν το σύνολο των φόρων που τους αναλογούν, αλλά με πολύ μικρότερο πρόστιμο, ώστε να λειτουργήσει ως κίνητρο. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό μπορεί να ενταχθεί και μια γενικότερη ρύθμιση για να έρθουν καταθέσεις από το εξωτερικό ή να δηλωθούν όσες είναι στο εξωτερικό.
Στο πλαίσιο αυτό η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών αρμόδια για τα έσοδα κυρία Νάντια Βαλαβάνη πραγματοποιεί συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, ενώ συναντήθηκε και με τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κυρία Κατερίνα Σαββαΐδου και της επισήμανε τον κομβικό ρόλο της ΓΓΔΕ στην είσπραξη των εσόδων, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι της είπε πως δεν επιδιώκει την παραίτησή της.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, παράγοντας του ΥΠΟΙΚ, σχολίαζε ότι τα αγκάθια που καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα είναι, πρώτον, η στάση αναμονής την οποία τηρούν οι πολίτες για να ενταχθούν σε νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και, δεύτερον, η πληρωμή της τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ.

πηγή: newsbomb.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου