Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

Προβοκάτσια στα… ελληνικά από Bild: Θα είστε καλύτερα εκτός ευρώ

Η γερμανική εφημερίδα επανέρχεται στις προκλήσεις με κείμενο γραμμένο στα ελληνικά
Προκλήσεων συνέχεια από τη γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία επανέρχεται αναρτώντας κείμενο γραμμένο στα ελληνικά και με το οποίο καλεί την Ελλάδα, για το δικό της συμφέρον, να επιστρέψει στη… δραχμή. «Η θέση της εφημερίδας Bild είναι ξεκάθαρη: η Ελλάδα χρειάζεται ένα καινούργιο ξεκίνημα χωρίς το Ευρώ», γράφει ο αρθρογράφος Kei Diekmann. 
 
Όπως επισημαίνει, «το σωσίβιο που έριξε η Ευρώπη στην Ελλάδα είναι από μολύβι», τονίζει, δε, με… συμπονετικό προς τους Έλληνες ύφος πως η Bild «δεν στέκεται μόνο στο πλευρό της Γερμανίας αλλά και στο πλευρό των ανθρώπων της Ελλάδας». 
 
Υπογραμμίζεται, επίσης, στο δημοσίευμα ότι «δεν είναι εύκολο να δείξεις κατανόηση όταν γίνονται διαδηλώσεις στις οποίες χλευάζεται οι Γερμανία, σε όλες τις προσβολές των Ελλήνων πολιτικών σε σχέση με την γερμανική αλληλεγγύη».
 
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Bild:
 
«H Ελλάδα είναι κακοποιημένη. Οι άνθρωποι υποφέρουν λόγω των μεγάλων χρεών και της δυσκολότερης οικονομικής κρίσης στην ιστορία της Ενωμένης Ευρώπης. Η ανεργία σβήνει από μια ολόκληρη γενιά την ελπίδα και το μέλλον.
 
Από το κράτος λείπουν οι δομές, οι θεσμοί, αλλά κυρίως οι ανιδιοτελείς πολιτικοί και η ελίτ που θα μπορούσαν να βοηθήσουν για να βγει η χώρα από αυτήν την καταστροφή.
 
Η βοήθεια δισεκατομμυρίων από την Ευρώπη – που συνεχίζεται – βοηθούν απλώς στην εξυπηρέτηση των τεράστιων χρεών. Δεν μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη. Αντιθέτως εμποδίζουν μια αληθινά καινούργια αρχή.
 
Το σωσίβιο που έριξε η Ευρώπη στην Ελλάδα είναι από μολύβι.
 
Η εφημερίδα BILD δεν θα κουραστεί να κριτικάρει τη λανθασμένη πολιτική της Γερμανίας και της Ευρώπης για την Ελλάδα. 
 
Η εφημερίδα BILD δε θα σταματήσει να επισημαίνει το γεγονός, πως οι υποσχέσεις τόσο των δικών μας όσο και των Ελλήνων πολιτικών δεν τηρήθηκαν.
 
Η θέση της εφημερίδας BILD είναι ξεκάθαρη: η Ελλάδα χρειάζεται ένα καινούργιο ξεκίνημα χωρίς το Ευρώ.
 
Αλλά η εφημερίδα BILD δεν στέκεται μόνο στο πλευρό της Γερμανίας αλλά και στο πλευρό των ανθρώπων της Ελλάδας.
 
Συμπάσχουμε με τους ανθρώπους, οι οποίοι υποφέρουν από αυτή την κρίση και έχουν χάσει τα πάντα. Οι δημοσιογράφοι μας, ενημερώνουν συνεχώς για την εξαθλίωση μιας ολόκληρης χώρας, για τα συσσίτια, για άπορους ανθρώπους οι οποίοι πρέπει να σκαλίζουν σωρούς σκουπιδιών για βρουν φαγητό.
 
Η εφημερίδα BILD έγραψε πραγματικά ρεπορταζ για την οικονομική ανέχεια αλλά και το θράσος των ελίτ και των κυβέρνησεων της Ελλάδας. 
 
Δεν ειναι εύκολο να δείξεις κατανόηση οταν γινονται διαδηλώσεις στις οποίες χλευάζεται οι Γερμανία, σε όλες τις προσβολές των Ελλήνων πολιτικών σε σχέση με την γερμανική αλληλεγγύη , δεν ειναι εύκολο να δείξεις αλληλεγγύη οταν οι πολίτες ειναι υπέρ των δεξιών, των αριστερών, των ριζοσπαστικων κομμάτων της Ελλάδας που ακολουθούν τετοιες πολιτικές. 
 
Δεν είναι άλλωστε στόχος μας λόγω πολιτικής ορθότητας να παραβλέπουμε καταστροφικές εξελίξεις. Αλλά ένα είναι τελείως ξεκάθαρο και αδιαμφισβήτητο: στους ανθρώπους της Ελλάδας "τους Έλληνες", ευχόμαστε ένα καλύτερο μέλλον.
 
Ένα μέλλον, στο οποίο οι γονείς να μπορούν να φροντίζουν τα παιδιά τους και οι νέοι να μην βυθίζονται στην απόγνωση.
 
Ένα μέλλον, στο οποίο μια οικονομικά δυνατή Ελλάδα θα κάνει περήφανους τους ανθρώπους της. 
 
Ένα τέτοιο μέλλον είναι το καλύτερο για την Ελλάδα, τους ανθρώπους της και την Ευρώπη».


Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου