Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Υποβολή δήλωσης Φ.Π.Α.για όσους έκαναν μετάταξη (διπλογραφικά βιβλία) απο το κανονικό στο απαλλασσόμενο καθεστώς

Όσοι φορολογούμενοι είχαν προβεί στις διαδικασίες που προβλέπει το άρθρο 39 του κώδικα Φ.Π.Α. (μετάταξη από το κανονικό στο απαλλασσόμενο καθεστώς)1, πρέπει να υποβάλλουν μέχρι σήμερα (αφορά διπλογραφικά βιβλία) μία περιοδική δήλωση για μία μόνο ημέρα (από 1/1/2015 έως 1/1/2015).





Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε κάποια επίσημη ανακοίνωση από το υπ. Οικ. για το θέμα αυτό κι επειδή πολλοί συνάδελφοι μπορεί να μη το γνωρίζουν, σας ενημερώνουμε ότι πρέπει να υποβληθεί αυτή η περιοδική δήλωση - -κατά την άποψή μας- μέχρι σήμερα 27.2.2015.
Σημείωση: Η ανωτέρω ημερομηνία που αναφέραμε αφορά σε υπόχρεους με διπλογραφικά βιβλία.
Για όσους όμως τηρούν απλογραφικά βιβλία η προθεσμία αυτή είναι μέχρι 30.4.2015

Ευελπιστούμε να προλάβουν όλοι οι συνάδελφοι να στείλουν τις εν λόγω περιοδικές δηλώσεις και αναμένουμε μήπως δοθεί και κάποια λύση από το αρμόδιο τμήμα του υπ. Οικ.


______________________________

[1] Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης και καταβολής φόρου υποκείμενοι, οι οποίοι, κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, πραγματοποίησαν ακαθάριστα έσοδα, χωρίς το φόρο προστιθέμενης αξίας, μέχρι δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Ως ακαθάριστα έσοδα νοούνται όλα τα έσοδα, τα οποία λαμβάνονται υπόψη στη φορολογία εισοδήματος.

πηγή: www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου