Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Τέλος στο "μπλόκο" σε λογαριασμούς μισθοδοσίας

Οι μισθοί θα συνεχίσουν να καταβάλλονται ακόμη και αν η επιχείρηση που τους καταβάλλει εντοπίζεται να έχει υποπέσει σε πολύ σοβαρές φορολογικές παραβάσεις.
 
Picture 0 for Τέλος στο "μπλόκο" σε λογαριασμούς μισθοδοσίας
Οι μισθοί  θα συνεχίσουν να καταβάλλονται ακόμη και αν η επιχείρηση που τους καταβάλλει εντοπίζεται να έχει υποπέσει σε πολύ σοβαρές φορολογικές παραβάσεις. Με απόφαση που υπέγραψε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κα Κατερίνα Σαββαϊδου, εξαιρείται πλέον από τα μέτρα πίεσης των επιχειρήσεων που εντοπίζονται να έχουν πραγματοποιήσει μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή, η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών μέσω των οποίων καταβάλλονται ή εισπράττονται μισθοί και εφάπαξ. Με αυτόν τον τρόπο παύουν πλέον να κινδυνεύουν με αναστολή της καταβολής της μισθοδοσίας οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έχουν υποπέσει σε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν σήμερα, όταν από φορολογικό έλεγχο διαπιστώνεται ότι έχουν διαπραχθεί παραβάσεις με τις οποίες δεν καταβλήθηκε ΦΠΑ, Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών και άλλοι παρακρατούμενοι φόροι  συνολικού ύψους άνω των 150.000 ευρώ ή έχουν εκδοθεί ή παραληφθεί πλαστά - εικονικά τιμολόγια συνολικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ τότε η εφορία μπορεί να επιβάλλει προληπτικά τα παρακάτω μέτρα διασφάλισης του δημοσίου:

- δεν χορηγούνται πιστοποιητικά που είναι απαραίτητα για την μεταβίβαση ακινήτων

- δεσμεύεται το 50% των καταθέσεων τραπεζικών  λογαριασμών και παρακαταθηκών καθώς και του περιεχομένου των τραπεζικών θυρίδων του παραβάτη.

- δεσμεύεται το 100%  του μη χρηματικού περιεχομένου των θυρίδων και όλων των μη χρηματικών παρακαταθηκών (π.χ. κοσμήματα, χρυσός)


Με βάση την απόφαση που υπέγραψε η ΓΓΔΕ, από τη δέσμευση  του 50% εξαιρούνται οι τραπεζικοί λογαριασμοί των παραβατών στους οποίους κατατίθενται ή μέσω των οποίων καταβάλλονται σε εργαζόμενους μισθοί και αποζημιώσεις απόλυσης. Επιπλέον, εξαιρούνται οι τραπεζικοί λογαριασμοί μέσω των οποίων Οργανισμοί, ασφαλιστικά ταμεία ή άλλοι φορείς του Δημοσίου καταβάλλουν συντάξεις, κοινωνικό μέρισμα καθώς και οποιαδήποτε άλλα επιδόματα και κοινωνικές παροχές.

Στις περίπτωση δέσμευσης άλλων λογαριασμών καθώς και περιεχομένου τραπεζικών θυρίδων, η δέσμευση μπορεί να αρθεί εφόσον  ο παραβάτης καταβάλει τουλάχιστον το 40% των πρόσθετων φόρων, τελών και εισφορών που έχουν επιβληθεί μετά τον φορολογικό έλεγχο, εφόσον δεν έχει προσφύγει στην Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών. Αν έχει προσφύγει τότε θα πρέπει να καταβάλει τουλάχιστον το 50%.
 
 
ΠΗΓΉ: www.Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου