Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Χιλιάδες Έλληνες ξανά στους δρόμους...

Ενόψει της διαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους στις Βρυξέλλες. Η ημέρα ακόμα δεν έχει οριστεί.

Οι έλληνες χρήστες του Facebook ενώνονται για μία ακόμη φορά σε μία κομβική στιγμή για τη χώρα μας και μας καλούν σε ένα παλλαϊκό συλλαλητήριο υπέρ της διαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους, μέσα από μία σελίδα στο facebook: "ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ".
Ξεκινώντας από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και έχοντας επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, το Παλλαϊκό Συλλαλητήριο στοχεύει να ασκήσει έντονες πιέσεις όταν η ελληνική αντιπροσωπεία βρεθεί στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτεί τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.
Η ανακοίνωση στις σελίδες του Facebook που έχουν ήδη συγκεντρώσει χιλιάδες Έλληνες αναφέρει:
«Την ώρα που η Ελληνική αντιπροσωπεία θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες και θα διαπραγματεύεται τη διευθέτηση του Ελληνικού χρέους, μια κατάμεστη πλατεία Συντάγματος και Λευκού πύργου, ίσως αποτελέσει το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί. Πάνω από τις στατιστικές και τους δείκτες της οικονομίας, πρέπει να βρεθεί ο Ελληνικός λαός και το αίτημά του για ανεξαρτησία, δημοκρατία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, αρχές που υποτίθεται πως είναι αυτονόητες στην "πολιτισμένη" Ευρώπη. Η ημερομηνία του συλλαλητηρίου είναι ενδεικτική και θα οριστικοποιηθεί όταν γίνει γνωστή η ημερομηνία της συνδιάσκεψης».
Και πιο συγκεκριμένα:
«Η συγκεκριμένη σελίδα-εκδήλωση, δημιουργήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 28/1, από μια αυθόρμητη ιδέα που είχαν οι δύο διαχειριστές της, οι οποίοι είναι απλά δύο ανένταχτοι ενεργοί πολίτες αυτής της χώρας. Η τεράστια απήχηση που υπήρξε, κατά τη γνώμη μας οφείλεται κυρίως στο κατάλληλο timing.
Ο Ελληνικός λαός, συνειδητοποιώντας την κρίσιμη ιστορική στιγμή στην οποία βρίσκεται η χώρα, ένιωσε την επιθυμία να βγει στο προσκήνιο, πράγμα που ίσως τελικά γινόταν ακόμη και χωρίς κάποιο συγκεκριμένο κάλεσμα. Το δεύτερο στοιχείο που κατά τη γνώμη μας ευθύνεται για την επιτυχία αυτής της σελίδας, είναι ότι στήθηκε με τρόπο που έτυχε να αγγίξει τις ψυχές των Ελλήνων πολιτών. Καθώς οι δύο διαχειριστές της σελίδας συμμετείχαν τόσο στο κίνημα της πλατείας του 2011, όσο και στην μετεξέλιξή του στις ανεξάρτητες ομάδες πολιτών των δήμων της χώρας, έστησαν την σελίδα με βάση τις αρχές που οικοδομήθηκαν τότε. Δηλαδή τον υπερκομματικό άρα και πατριωτικό, τον φιλειρηνικό και τον αμεσοδημοκρατικό χαρακτήρα, που για άλλη μια φορά αποδείχτηκαν η σωστή συνταγή για την ενεργοποίηση του Ελληνικού λαού.
Από τη δεύτερη κιόλας μέρα, οι δύο διαχειριστές συνειδητοποίησαν, ότι η σελίδα ουσιαστικά αποτέλεσε την αφορμή για τη δημιουργία ενός νέου παλλαϊκού κινήματος, που σύντομα θα εκδήλωνε την παρουσία του, όχι μόνο στο διαδίκτυο, αλλά και στο φυσικό του χώρο, που είναι οι πλατείες της χώρας. Άμεσα παρέδωσαν τα ηνία στην ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, πιστοί στις αρχές του κινήματος της πλατείας και έκτοτε αποτελούν απλά εκτελεστικά όργανα, δεσμευμένα να υλοποιούν τις αποφάσεις των ψηφισμάτων.
Εκ των πραγμάτων, αποτελούν -τουλάχιστον προς το παρόν- και τους δύο εκπροσώπους του νέου αυτού κινήματος, στην επαφή του με τον έξω κόσμο. Εύχομαι αυτή τη φορά, να μη γίνουν τα λάθη του παρελθόντος και να βρει τον τρόπο ο Ελληνικός λαός να υπερβεί τα όποια εμπόδια παρουσιαστούν, ώστε αυτό το κίνημα να μετατραπεί σε ένα πανίσχυρο εργαλείο της δημοκρατίας, δημιουργώντας ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας της».

πηγή: pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου