Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Οι επόμενες 77 εφορίες που κλείνουν

Ένα νέο κύμα λουκέτων εφοριών έρχεται από το νέο έτος. Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αναστέλλεται από την 14 Ιανουαρίου 2013 η λειτουργία άλλων 77 Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ) από τις οποίες οι 14 βρίσκονται στο νομό Αττικής. Με αυτά τα λουκέτα ολοκληρώνεται το κύμα των συγχωνεύσεων εφοριών που θα έχει σαν αποτέλεσμα να κλείσουν συνολικά 127 εφορίες και να παραμείνουν σε λειτουργία οι 120 μαζί με τα 47 Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων που θα λειτουργούν σε κωμοπόλεις και μεγάλα χωριά όπου οι εφορίες κλείνουν.
Αναλυτικά, βάσει της σχετικής απόφασης του υπουργείου Οικονομικών, οι εφορίες που κλείνουν από τις 14 Ιανουαρίου είναι οι εξής:

Να σημειωθεί ότι το πρώτο μεγάλο κύμα συγχωνεύσεων εφοριών έγινε με πολύ μεγάλη προχειρότητα, προκαλώντας κατάσταση αλαλούμ και πολύ μεγάλη ταλαιπωρία σε φορολογούμενους και εργαζόμενους.
Ουσιαστικά οι συγχωνεύσεις δεν είναι τίποτε άλλο από «συγκολλήσεις» εφοριών καθώς ακόμη δεν είναι έτοιμη η υποδομή πληροφορικής για την λειτουργία των ενοποιημένων εφοριών.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου