Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Δυνατότητα ίδρυσης επιχειρήσεων και σε όσους έχουν οφειλές σε ασφαλιστικό φορέα

Στα πλαισια της παρουσίασης  ολοκληρωμένου κύκλου παρεμβάσεων για τη λειτουργία της αγοράς από τον Υφυπουργό ΑνΥπ Θανάση Σκορδά ανακοινώθηκαν νέες θεσμικές παρεμβάσεις :
Νέες θεσμικές παρεμβάσεις
• Βρεφικό Γάλα: Η υπόθεση είναι γνωστή. Διαπιστώσαμε ότι τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο 2012, δηλαδή μετά την εφαρμογή της απόφασης ασφαλιστικών μέτρων από το ΣτΕ, η τιμή πώλησης του βρεφικού γάλακτος είναι η ίδια με εκείνη του Δεκεμβρίου 2011 (πριν τη δυνατότητα να πωλείται και εκτός φαρμακείων). Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο που το βρεφικό γάλα πωλούνταν και εκτός φαρμακείων, διαπιστώθηκε μείωση της τιμής του στα επίπεδα του 20%. Τώρα επαναφέρουμε τη ρύθμιση, με τρόπο που δεν θα προσκρούει στην απόφαση του ΣτΕ.
• Ίδρυση Επιχειρήσεων: Στο πλαίσιο της Δεύτερης Ευκαιρίας, η οποία αποτελεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα στη μάχη για τόνωση της ανταγωνιστικότητας, ενσωματώνουμε τη λογική του άρθρου 30 του νόμου 3004/2010 στις προϋποθέσεις ίδρυσης μιας εταιρείας. Έτσι, εάν κάποιος οφείλει σε Ασφαλιστικό φορέα, ποσά μέχρι το όριο της ποινικής ευθύνης, θα μπορεί εφεξής να ιδρύσει καινούργια επιχείρηση και να ξαναμπεί στην αγορά. 

πηγή: taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου