Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Προϋποθέσεις επιδότησης τακτικής ανεργίας και οικονομική ενίσχυση των επιδοτουμένων ανέργων για τις εορτές του Πάσχα και των Χριστουγέννων

Αλλάγες στα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας από 01.01.2013 αλλά και ο καθορισμός του δώρου Χριστουγέννων και Πάσχα που παίρνουν όσοι είναι επιδοτούμενοι άνεργοι θα γίνουν από τον ΟΑΕΔ.
Τι θα ισχύει από το 2013 για το επίδομα ανεργίας σύμφωνα με εγκύκλιο του νόμου του μεσοπρόθεσμου αλλά και ποίοι θα χάσουν το επίδομα ανεργίας από το 2014.
Από 1.1.2013, σε κάθε περίπτωση τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας, εντός της προηγούμενης από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης λόγω ανεργίας, τετραετίας, δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των τετρακοσίων πενήντα (450). Εάν εντός της τετραετίας ο άνεργος έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των τετρακοσίων πενήντα (450) ημερήσιων επιδομάτων, δικαιούται να επιδοτηθεί λόγω ανεργίας για τον υπόλοιπο αριθμό ημερήσιων επιδομάτων, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των τετρακοσίων πενήντα (450) ημερήσιων επιδομάτων. Από 1.1.2014 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας στην τετραετία δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των τετρακοσίων (400).»
Για το δώρο Χριστουγέννων και το δώρο του Πάσχα από τον ΟΑΕΔ ο νέος νόμος που θα ισχύει απο 01/07/2012 αναφέρει τα παρακάτω
Η παρ. 5 του άρθρου 19 του ν.δ. 2961/1954 (Α' 197), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:
Λόγω των εορτών Πάσχα και Χριστουγέννων παρέχεται κάθε χρόνο στους επιδοτούμενους ανέργους οικονομική ενίσχυση ως εξής:
α. Για τις εορτές του Πάσχα ίση με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας, εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου. Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει διάρκεια επιδότησης μικρότερη από αυτήν που καθορίζεται πιο πάνω, δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία (3) ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.
β. Για τις εορτές των Χριστουγέννων ίση με το ποσό του μηνιαίου επιδόματος ανεργίας, εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Μαΐου μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει διάρκεια επιδότησης μικρότερη από αυτήν που καθορίζεται πιο πάνω, δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία (3) ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.»
Προϋποθέσεις επιδότησης τακτικής ανεργίας και οικονομική ενίσχυση των επιδοτουμένων ανέργων για τις εορτές του Πάσχα και των Χριστουγέννων. Πιέστε ΕΔΩ γιά να δείτε τον σύνδεσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου