Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΙΚΑ - Υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης ηλεκτρονικά


  Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο Τύπου

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

1. Υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης
2. Παρακολούθηση της πορείας της αίτησης συνταξιοδότησης και της αίτησης για προσδιορισμό χρόνου ασφάλισης (προσυνταξιοδοτική Βεβαίωση)

Από 15/10/2012 θα είναι στη διάθεση των ασφαλισμένων δύο νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που αφορούν στον τομέα των Συντάξεων, προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με τη χρήση των "εργαλείων" της τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τη συμπλήρωση και υποβολή μέσω διαδικτύου της αίτησης για σύνταξη (γήρατος και αναπηρίας) και την παρακολούθηση της πορείας της αίτησης συνταξιοδότησης και της αίτησης για προσδιορισμό χρόνου ασφάλισης.

Έτσι ο ασφαλισμένος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, θα έχει πλέον τη δυνατότητα να συμπληρώσει και να υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση για χορήγηση σύνταξης γήρατος ή αναπηρίας, στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στο ΕΤΕΑΜ (επικουρικό). Επίσης θα μπορεί να παρακολουθεί και να αντλεί πληροφορίες για την πορεία εξέλιξης της αίτησης συνταξιοδότησης ή προσδιορισμού χρόνου ασφάλισης από την αρχική ημερομηνία κατάθεσης, έως την ολοκλήρωση αυτής.

Με τη χρήση των υπηρεσιών αυτών ωφελούνται οι ασφαλισμένοι και οι υπηρεσίες Συντάξεων γιατί:
ελαχιστοποιείται ο χρόνος υποβολής της αίτησης, αφού η ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας πραγματοποιείται ηλεκτρονικά και η φυσική παρουσία του ασφαλισμένου στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ περιορίζεται μόνο στην παράδοση των δικαιολογητικών.
οι ασφαλισμένοι δεν θα χρειάζεται να επισκέπτονται τα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για να πληροφορηθούν σε ποιο στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται η αίτησή τους (για συνταξιοδότηση ή προσδιορισμό χρόνου ασφάλισης).
οι υπηρεσίες συντάξεων θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν το χρόνο συναλλαγής που αποδεσμεύεται με τη χρήση των υπηρεσιών αυτών, προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του χρόνου απόκρισης στα αιτήματα των ασφαλισμένων.
Οι νέες υπηρεσίες θα εμπλουτίζονται διαρκώς ώστε να αποτελούν ένα ωφέλιμο "εργαλείο" για τους πολίτες αλλά και τις υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών θα βρείτε στον διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ www.ika.gr

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ      

ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου