Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Πρόγραμμα ανάσα για την ελληνική επιχειρηματικότητα

Εγγυάται την έκδοση Εγγυητικών Επιστολών εκ μέρους των Τραπεζών, υπέρ των Μεσαίων, Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων.
 Νέο πρόγραμμα του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ ΑΕ), το οποίο εγγυάται την έκδοση Εγγυητικών Επιστολών εκ μέρους των Τραπεζών, υπέρ των Μεσαίων, Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων ανακοινώθηκε και θα τεθεί σύντομα σε εφαρμογή.

Σε σχετική δήλωση του ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης επισημαίνει ότι "σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία εξαντλούμε κάθε διαθέσιμη πηγή ρευστότητας για τις επιχειρήσεις", και προσθέτει: "Το νέο πρόγραμμα για την έκδοση εγγυητικών επιστολών προς τους προμηθευτές μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είναι μια σημαντική πρωτοβουλία προς αυτήν την κατεύθυνση. Θα ακολουθήσουν και άλλες στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με την πλήρη δραστηριοποίηση του ΕΤΕΑΝ σε υφιστάμενα και νέα προγράμματα, προκειμένου να διοχετευθεί η απαιτούμενη ρευστότητα στην αγορά. Το ΕΤΕΑΝ θα κάνει ό,τι μπορεί για να διοχετευθούν χωρίς καθυστερήσεις οι πιστώσεις που έχει στη διάθεση του, στην πραγματική οικονομία. Η επίτευξη συμφωνίας με τη τρόικα θα διευκολύνει τόσο τις προσπάθειες του υπουργείου, όσο και του ΕΤΕΑΝ για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού ζητήματος».

Το νέο πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση των επιχειρήσεων, μέσω της χρήσης τραπεζικών Εγγυητικών Επιστολών που απευθύνονται στους προμηθευτές τους, προκειμένου να εξασφαλίζουν ροή αγαθών και υπηρεσιών από αυτούς, χωρίς την χρήση κεφαλαίων.

Θα υποστηρίζει υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση Μεσαίες, Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις ενώ επιλέξιμες είναι όλων των κατηγοριών οι Εγγυητικές, καθώς και οι Εγγυητικές Επιστολές λήψης προκαταβολών έναντι κρατικών ενισχύσεων, υπέρ των επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί σε ανάλογα Προγράμματα.


Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου