Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Έδωσε στοιχεία στην Εισαγγελία για επιχειρήσεις που παρανόμησαν με το τέλος ακινήτων


Την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ για μειώσεις ή και για πλήρεις εξαιρέσεις από το τέλος ακινήτων, που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, προς μεγάλες επιχειρήσεις, ζήτησε ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού σωματείου των εργαζομένων Νίκος Φωτόπουλος, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ο κ. Φωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον νομικό σύμβουλο της ΓΕΝΟΠ Δημήτρη Περπατάρη, μετέβη στην Ευελπίδων και παρέδωσε σε εισαγγελέα, φάκελο με στοιχεία για τις επίμαχες επιχειρήσεις προκειμένου να ελεγχθεί η υπόθεση.

Πριν από λίγες ημέρες και αμέσως μετά την απελευθέρωση του ίδιου και συναδέλφων του- εργαζομένων στην Επιχείρηση ηλεκτρισμού για την κατάληψη του κέντρου πληροφοριακών συστημάτων της ΔΕΗ- ο κ. Φωτόπουλος είχε παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα του λεγόμενου «χαρατσιού».

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ είχε υποστηρίξει ότι από την καταβολή του τέλους ακινήτων, πολύ γνωστές μεγάλες επιχειρήσεις είτε εξαιρέθηκαν, είτε χρεώθηκαν κατά πολύ λιγότερα ποσά, από ό,τι θα έπρεπε, βάση τετραγωνικών και χρήσεων.

Μετά την παράδοση του φακέλου στην Δικαιοσύνη, ο Νίκος Φωτόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «δεν μπορεί να πληρώνουν χαράτσι μόνον οι φτωχοί», ο δε Δημ. Περπατάρης ανέφερε ότι σκοπός της επίσκεψής τους στην Εισαγγελία ήταν η ανάγκη διερεύνησης σε βάθος της υπόθεσης, ώστε να εξακριβωθεί αν ήταν νόμιμη η καταγγελλόμενη μεταχείριση των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου