Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Καταργείται η εισφορά υπέρ του «ΤΕΑΠΥΚ»


Καταργείται η εισφορά υπέρ του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων «ΤΕΑΠΥΚ»



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2012

Την κατάργηση της εισφοράς υπέρ του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων «ΤΕΑΠΥΚ» που μέχρι σήμερα πληρώνουν οι καταναλωτές προωθεί ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Γιάννης Βρούτσης με νομοθετική πρωτοβουλία, που θα κα­τατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Η εισφορά συνίσταται σε ποσοστό 4,950 τοις χιλίοις επί των ανά λίτρο προ ΦΠΑ τιμών των βενζινών, των πετρελαίων (εκτός πετρελαίου θέρμανσης και φωτιστικού) και του υγραερίου υπέρ του Τομέα «ΤΕΑΠΥΚ» του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΟΑΕΕ.

Η επιβάρυνση αυτή επηρεάζει τη λιανική τιμή των εν λόγω προϊόντων καυ­σίμων, δηλαδή τελικά μετακυλίεται στον ίδιο τον καταναλωτή.

Η εισφορά αυτή θεσπίστηκε με την Υπουργική Απόφαση 20210/4231/152/26-2-2004 (427 Β΄) και θα καταργηθεί από τον επόμενο μήνα της δημοσίευσης του σχετικού νόμου.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθή λειτουργία του Τομέα «ΤΕΑΠΥΚ», μετά από αναλογιστική μελέτη, γνώμη του Δ.Σ. του ΟΑΕΕ και γνώμη του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλειας (ΣΚΑ) είναι δυνατόν με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης να καθοριστεί το ύψος της ει­σφοράς ασφαλισμένου που θα καταβάλλεται από αυτόν υπέρ του Τομέα, ο τρόπος είσπραξης και απόδοσής της, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτο­μέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου